6-6 vejrtrækning mod angst og stress

Så simpelt kan det være at få bedre
22 16 73 24Kontakt nu

Simpel 6-6 vejrtrækning mod angst og stres

Man behøver ikke sidde i lotusstilling for at lave denne øvelse. 6-6 vejrtrækning virker heldigvis mod angst i sig selv.

Jeg ønsker at lære så mange som muligt simple teknikker for at få det bedre os slippe angst. Det, jeg vil lære dig her, har basis i hjerneforskning og psykologi, og biologi og kan have en enorm effekt følelser i kroppen, skabe ro, bedre humør, øget koncentrationsevne, bedre udnyttelsen af ilten o.m.a. Husk som altid at tage kontakt eller skrive kommentarer herunder, hvis du har spørgemål.

Der følger en video, der demonstrerer teknikken nederst på siden.

Trækker du vejret rigtigt?

Du skal trække vejret gennem næsen og i et bestemt tempo.

I den senere tid er jeg stødt på flere og flere vejrtrækningseksperter, der uafhængigt af hinanden, siger at det absolut vigtigste er at trække vejret gennem næsen og kun gennem næsen. Så noget kunne tyde på, at vi skal glemmer den gamle idé med at trække vejret ind gennem næsen og ånde ud gennem munden. Som jeg har været ind på i en anden post omkring Buteyko-metoden sidder, der en kirtel i næsen, som har betydning for udskillelsen af Nitrogenoxid. Det var Louis J. Ignarro en nobelprisvindende forsker i medicin, der opdagede Nitrogenoxids fantastiske indvirkning på vores kroppe.

Kroppens fortrukne rytme – Kan du tælle til 6? Ånd i 6 sekunder og ånd ud i 6 sekunder gennem næsen.

6-6 vejrtrækningsøvelse mod angst får kroppen, hjernen og hele nervesystemet i ro.

Yogamesteren Benn Wolff pegede mig i retning af den forskning, der ligger bag at trække vejret ind i 6 sekunder og puste ud i 6 sekunder. Det er det, jeg mener med 6-6 vejrtrækining. Forskeren og Nobelpristager Bud Craig har fundet ud af den frekvens af vejrtrækning er kroppens fortrukne og det sørger blandt andet for at kroppen iltes optimalt. Videoinstruktion følger nedenfor.

Fordele ved vejrtrækning gennem næsen i 6-6 rytmen i forhold til angst.

I følge Wolff stimulerer 6-6 vejrtrækning den forreste insula i hjernen, som er ansvarlig for, hvordan vi opfatter vores indre følelser/fornemmelser i kroppen (Interoception), og det virker beroligende på hele vores nervesystem, vores bevidsthed og opmærksomhed. Det har indvirkning på hvordan vi opfatter den ydre virkelighed også. (Se evt. Neuroforsker A. D Bud Craigs forskning her). Det vil sige at træning i 6-6 vejrtrækning i sig slev mindsker følelser af angst. Så blot vejrtrækningen i sig selv kan virke som din egen indre terapeut. Hvis du vil ser mere omkring hvordan jeg bruger hypnose mod angst kan du trykker her.

Simpel vejrtrækning mod angst. Hvis du kan tælle til 6 og trækkevejret gennem næsen er du godt kørende på din vej mod at skabe indre kropslig og mental ro.

Fordelene ved 6-6 vejrtrækning gennem næsen er næsten endeløse, men tilsyneladende bakker imponerende forskning det op:

 • Mindsker angst
 • Mindsker stress
 • Øger behagelighed og mindsker ubehag
 • Ændrer din opfattelse smerte
 • Giver ro
 • Giver klarhed
 • Styrker koncentrationen
 • Giver bedre humør
 • Gør hjernen mere plastisk, hvilket betyder, at det er lettere at ændre, det du vil ændre og gå efter dine mål
 • Udvidder blodårer og blodgennemstrømning
 • Positiv indvirkning på immunforsvaret
 • Positiv indvirkning på fordøjelsen
 • Gør dig mere ilteffektiv
 • Stimulerende på sexlyst

Følg instruktionen 6-6 vejrtrækningsøvelse mod angst video herunder

Din vejrtrækning styrer dine hjernebølger.

Din vejrtrækning styrer dine hjernebølger. Du kan derfor relativt nemt ændre din tilstand direkte via vejrtrækning. I videoen herove opfordrer jeg dig til at kigge på skærmen og følge tælleren og den visuelle rytme.

Daglig anbefaling

Jeg anbefaler, at du laver denne 6-6 vejrtrækning mod angst i 5-20 minutter en men gerne flere gange om dagen. Jeg anbefaler, at du bruger den forebyggende som daglig træning, men den kan også bruges akut for at mindske og dæmpe angsten på stedet.

Luk øjnene og følg en metronome for endnu større effekt.

Du kan få endnu større effekt, hvis du lukker øjnene. Husk blot på at timingen er vigtig. Jeg vil foreslå dig at downloade en metronome app til din telefon. Sæt tempoet til 60 BMP og rytmen til 6/8. Så har du den perfekte guide. Det optimale er at have 5 vejtrækningscirkler i minuttet. Dvs. 5 indåndinger og fem udåndinger pr. minut.

Nogle mennesker har brug for at justerer tempoet lidt op eller ned i starten, som kroppen vender sig til det, men prøv at lande på en rytme mellem 5-7 cirkler i minuttet.

Håber du finder god inspiration og hjælp i ovenstående.

Det var det for nu. Håber du mærker en effekt hurtigt. Hvis du har spørgsmål eller mener, at jeg kan hjælpe dig yderligere med at slippe angst eller andet, må du endelig bare ringe eller skrive til mig. Du er også velkommen til at skrive kommentarer herunder, og jeg vil blive rigtig glad, hvis du deler denne side med alle dem du mener kunne have gavn af det. Indtil jeg hører fra dig må du have det rigtig godt.