Hypnose mod araknofobi

Hypnose mod araknofobi – behandling af angst for edderkopper og andet kryb

Angst for edderkopper? Du er kommet til at det rette sted. Hypnose kan være effektiv behandling af araknofobi.

Hvis du lider af araknofobi, det vil sige overdreven, irrationel angst for edderkopper eller andet kryb (Entomofobi), og ønsker at slippe af med angsten, er du kommet til det rette sted. Først og fremmest skal du vide, at du ikke er alene. Angst for edderkopper er en af de mest udbredte fobier. Hypnose mod araknofobi kan i mange tilfælde være en stor hjælp og i flere tilfælde helt fjerne angsten for edderkopper.

Jeg har hjulpet flere, som har lidt af angst for edderkopper eller kryb. Hvis du vil vide, hvordan jeg eventuelt kan hjælpe dig via hypnose mod angst for edderkopper, hvad araknofobi er, og hvorfor det opstår, kan du læse videre her. Du skal under alle omstændigheder vide, at der ikke er noget galt med dig og at det højst sandsynligt er muligt at slippe af med din angst for edderkopper.

Ville det ikke være rart at kunne leve det liv, du ønsker? Et liv, hvor du kan rejse, hvor du vil, tage i sommerhus, på landet, gøre rent og på alle måder leve et helt normalt liv med ro i kroppen, uden at frygte edderkopper.

Når du har sluppet din angst for edderkopper, kan du se frem til at:

 • Få ro på følelser i kroppen ved mødet med edderkopper og kryb
 • Kunne rejse frit og nyde livet
 • Tage i sommerhus, på landet og i skoven uden at skulle tjekke hver en krog
 • Få ro på tanker omkring edderkopper og kryb

Du kan få hjælp her

Hvad er araknofobi?

Araknofobi er en intens angst for edderkopper. Hvis du lider af araknofobi eller entomofobi, kan angsten blive så slem, at du holder dig væk fra steder, hvor du forudser, at der vil være kryb. Der kan være ting, du ikke kan, ting, du ikke deltager i, steder, du ikke kan være, alt efter graden af angsten. Følelserne og reaktionerne i kroppen kan være meget voldsomme, og i nogle tilfælde lammende. Fornemmelserne i kroppen kan føles automatiske og ude af kontrol.

Der er forskel på almindelig påpasselighed og mindre følelser af ubehag overfor kryb og den irrationelle ekstreme frygt, som du, der lider af araknofobi, føler ved mødet med en edderkop.

Det er helt normalt at føle ubehag, hvis noget pludselig dumper ned i hovedet på én, uanset hvad det er. Det er de færreste, der synes, at det er lækkert at gå ind i et edderkoppespind. Det er også normalt menneskeligt at være påpasselig overfor krybdyr eller andre dyr, der er meget anderledes end os mennesker

Hypnose mod eksamensangst - gå til eksamen med ro i maven
Kvinde er spekulerer på om hendes angst for edderkopper er rationel eller irrationel

Er din frygt for edderkopper logisk eller irrationel?

De fleste vil nok være lidt mere opmærksomme og lidt mere frygtsomme, hvis de bevæger sig rundt regnskoven eller i bushen i Australien, hvor edderkopper reelt er giftige. Det er logisk frygt. Har du stærke reaktioner på edderkopper i Danmark derimod, er det irrationelt og overdrevent.

Edderkopper i Danmark er ikke farlige på nogen måde, men det ved du nok godt allerede i forvejen. Husk at der ikke er noget galt med dig. Din hjerne/krop har blot fået en skør idé, og idéer kan oftest ændres, og det er det jeg hjælper med via hypnose og andre kneb.

Skal jeg hjælpe dig med at slippe din angst for edderkopper via hypnose i København eller online?

Ønsker du at få ro i forhold til edderkopper eller krybdyr kan jeg sikkert hjælpe dig. Mit navn er Michael Beligiannis. Dagligt hjælper jeg folk med at blive angstfri via hypnose i min klinik i København eller online, hvor end du er i landet eller verden. Jeg er uddannet, certificeret og eksamineret hypnotisør og hypnoseterapeut. Jeg har hjulpet mange klienter med at blive angstfri.

Hvordan opstår angst for edderkopper? Hvorfor har du araknofobi?

Der kan være forskellige årsager til hvorfor, angst for edderkopper opstår.

Araknofobi kan skyldes traume. Du kan behandle angst for edderkopper med hypnose.

1

1. Angst for edderkopper som følge af en traumatisk oplevelse

Araknofobi kan have opstået som følge af tidlige traumatiske oplevelser, hvor hjernen laver en sammenhæng mellem den traumatiske oplevelse og edderkoppen. Det kan være noget så simpelt som: “Mor og far skændes, jeg føler ubehag og angst, edderkop kravler (tilfældigvis) på mig” – hjernen laver en sammenhæng, så næste gang jeg ser en edderkop, bringer det følelser af ubehag og angst i kroppen.

Angst for edderkopper kan være nedarvet. Du kan prøve hypnose mod angst for effektiv behandling.

2

2. Araknofobi kan være nedarvet

Angst for edderkopper kan også skyldes genetik. Vi ved fra mere og mere forskning, at angst kan nedarves fra generation til generation. Dine bedsteforældre kan have haft araknofobi, hvilket har sat et mærke i deres gener. Disse gener bliver nedarvet til dig, så din krop føler, at disse kryb er farlige. Generne virker som en præinstalleret beskyttelsesalarm. Igen skal du vide, at der ikke er noget galt med dig; dit system og din krop ønsker blot at passe på dig. Alarmsystemet reagerer ganske simpelt for meget. Jeg kan hjælpe dig med at kalibrere det.

Angst for edderkopper kan være tillært gennem observation af forældre som har araknofobi. Du kan behandle angst for edderkopper via hypnose

3

3. Du kan have lært at være angst for edderkopper gennem observation og indlæring.

Endnu en mulighed kan være, at du har indlært at være angst for edderkopper gennem at observere andre. Måske er din mor eller far angst for edderkopper. Over tid har du iagttaget deres reaktioner. Din krop og din hjerne har kopieret, hvordan du “bør” reagere på edderkopper med angst. Det, du observerer, bliver grundigt indlært som et automatisk respons, og så har du balladen.

Det er ikke så vigtigt at vide, hvorfor du er angst for edderkopper

Selvom det kan være rart og interessant at vide, hvorfor du har araknofobi, så er årsagen til din angst overhovedet ikke vigtig i forhold til at få det bedre. Det, der er vigtigt, er din oplevelse, dine følelser, reaktioner og dine tanker i mødet med edderkoppen og hvad, der trigger de reaktioner. Hypnose mod araknofobi går vi direkte efter at ændre din kropsoplevelse og lære din krop at respondere anderledes, roligere eller måske slet ikke på triggere. Her under kan du læse mere om hvad trigger angst for edderkopper.

Disse triggere kan udløse et fobisk respons for edderkopper:

• At se en edderkop i virkeligheden eller at se en edderkop på billeder eller film.

• At tænke på eller forestille sig scenarier med edderkopper. For eksempel tanken om at skulle i sommerhus eller skulle ud at rejse til steder, hvor der kan være edderkopper.

• At tale om edderkopper eller blot at læse teksten her på siden.

For nogen kan alle punkterne herover være triggere, for andre kan det være den ene eller den anden eller kombinationer.

Kan man behandle araknofobi og slippe helt af med det via hypnose?

Det korte svar er “Ja”, det kan man, og det kan ofte være relativt nemt at behandle angst for edderkopper. Hypnose kan være et effektivt redskab til at komme din forbi for edderkopper til livs. Nogen gange kan behandlingen virker nærmest “mirakuløst” og øjeblikkelig, andre gange skal der dog bruges forskellige tilgange og flere behandlinger for at det til livs. Jeg har skrevet mere om behandling af angst for edderkopper med hypnose herunder.

Hypnose mod angst for edderkopper som effektiv araknofobi-behandling.

Hypnose mod angst for edderkopper kan være meget effektivt. Behandlingen og hypnosen til araknofobi kan tilpasses individuelt, og det er i min erfaring det, der giver de bedste resultater.

Det vigtigste for et succesfuldt udfald er, at du er villig til at være nysgerrig, legende og undersøgende gennem hele processen. Se det som at træde ind i et klinisk eksperiment, hvor vores job er at afprøve forskellige hypoteser. Jo mere nysgerrige vi er, jo større chance er der for, at vi rammer rigtigt.

Som sagt giver det ingen mening for mig at spilde din tid med at finde ud af, hvorfor du er blevet angst for edderkopper. Det er meget mere interessant at undersøge og gå direkte efter at ændre din tænkning omkring og dine reaktioner på edderkoppen. Hvis vi kan ændre fornemmelsen i kroppen og den kropslige reaktion, og du kan være ligeglad med edderkopper, så ved du, at du er okay. Så kan du se, tænke og gøre, hvad du vil omkring edderkopper og føle ro i kroppen ligesom alle andre.

Hypnose mod araknofobi sigter efter at ændre din tænkning, dine følelser og din respons relativt hurtigt

Bag enhver angst ligger der tænkning. Det behøver ikke være en konkret formuleret sætning som ”Uh, jeg er angst for edderkopper,” men for at din krop kan reagere på edderkoppen, er der foregået noget ubevidst tænkning. Det er tænkning, der sætter gang i alle fornemmelserne i kroppen. For at du kan tolke reaktionerne i din krop som angst, er der ligeledes foregået tænkning. Hypnose mod araknofobi går direkte efter at ændre din tænkning ved at ”træne” anderledes tankemønstre, eller man kan gå efter fornemmelsen og skabe ændrede følelser i kroppen, mens samme tænkning foregår. Det medfører, at den samme tænkning opleves anderledes i kroppen.

Debbie Ryeskov fik fjernet sin angst for kryb

“Michael er super dygtig, nærværende og fik mig straks til at føle mig tryg og afslappet, og skabte hurtigt et uhøjtideligt rum, selvom det var en helt ny situation at være i. Jeg kom med en fobi for kryb (gekkoer, firben edderkopper mv.) og efter 3 gange hos Michael oplevede jeg på en ferie til Mauritius, at min frygt var væk, og at jeg så helt anderledes på de dyr jeg var angst over. Min mand følte at han var taget på ferie med en “helt ny kone” som ikke var anspændt og angst mere. Da vi rejser en del langt væk, var det en helt ny god oplevelse. 1000 tak og de varmeste anbefalinger herfra.

– De bedste hilsner Debbie”

Læs Debbies og mange flere anmeldelser fra tilfredse klienter på Trustpilot

Behandling af angst for edderkopper med hypnose.

Der er mange veje at gå, når vi skal behandle din angst for edderkopper. Ofte er vi heldige at ramme rigtigt i første behandling, så du kan slippe angsten nemt. Andre gange går det ikke lige så nemt, eller måske benyttede vi ikke den rigtige tilgang første gang. Hvis første tilgang ikke lykkes, gør vi noget andet og benytter andre rationaler samt anvender hypnose på en anden måde.

Som sagt er din rolle at være nysgerrig. Se det som at gå ind i et klinisk laboratorium, hvor vi prøver ting af, evaluerer og retter til. Jeg vil have, at du er klogere på dig selv, når du går fra sessionen.

Herunder nævner jeg de to veje, som jeg oftest synes giver mest valuta for pengene, men der er mange andre veje også. Tag endelig kontakt, hvis du har yderligere spørgsmål.

Hypnose mod angst for edderkopper kan ske via “Memory reconsolidation”

Det er mange veje at gå i hypnosebehandlingen. Hypnosebehandlingen kan blandt andet foregå i en struktur, der skaber memory reconsolidation. Memory reconsolidation er en struktur for behandling baseret på nyere neuroforskning. Man udnytter at hjernen er plastisk og har evnen til at ændre og/eller opdatere sin måde at bearbejde information og minder. Ganske kort forklaret i trin kan det foregå som beskrevet herunder:

 1. Trig følelsen i kroppen – aktiver
  Først er det nødvendigt, at vi kortvarigt trigger tænkningen og følelsen i kroppen, så man aktiverer de områder i hjernen, der er forbundet med din angst for edderkopper. Områderne gøres omformelige, når de er aktiverede. På den måde er du også kropsligt forbundet til det vi skal arbejde med, når de centre i hjernen som har ansvaret for udfordringen er aktive.
 2. Skab en modsatrettet følelse
  Herefter skaber vi en modsatrettet følelse via hypnose. Det kan eksempelvis være ekstrem ro, glæde eller noget tredje, som intet har at gøre med din angst for edderkopper.
 3. Husk tilbage med den nye følelse i kroppen – rekonsolidering
  Når følelsen af glæde eller ro er på sit højeste, laver vi øvelser, hvor du husker tilbage på, hvordan edderkopper påvirkede dig. Ligesom da vi startede trigger vi de områder, der tidligere havde forbindelse til angsten, men nu med den modsatrettede følelse i kroppen. Denne proces gentages til hjernen ikke kan holde fast i den gamle respons. Idéen er at der på den måde skabes nye netværk i hjernen, så kroppen forbinder edderkopper med noget andet, mere roligt eller interessant, måske endda sjovt. Man kalder den proces at rekonsolidere.

Denne tilgang kan i mange tilfælde være meget effektiv og ofte være det eneste der skal til.

Du kan behandle araknofobi med hypnose via memory reconsolidation

Du kan ændre følelser og fornemmelser i kroppen via hypnose og neutralisere din angst for edderkopper

Hypnose egner sig godt til at skabe ændrede følelser og fornemmelser i kroppen. Nogle gange skal der ikke mere til end at ændre følelsen i kroppen og holde fast i følelsen, mens ”negativ” tænkning foregår, for at få kroppen til at opleve edderkopper eller kryb helt anderledes.

Din krop og din hjerne kan lære, at den kan se det samme billede eller tænke det samme ”skrækkelige” som tidligere og føle noget helt andet. Den ændring kan ofte ske meget hurtigt.

Der sker en sikker styrbar mental eksponering og udslukning.

Du har hypnotiseret dig selv til at være angst for edderkopper.

Mange gange giver det mening at gå helt modsat i behandlingen og se det som om, du allerede er i “hypnose”.

Du har “hypnotiseret” dig selv gennem længere tid, gennem din tænkning og din adfærd. Vores job er ofte derfor ikke at hypnotisere dig, men at få dig ud af den hypnose, du allerede er i.

De fleste med araknofobi siger noget i retning af, “Jeg ved godt, at edderkopper i Danmark ikke er farlige, men min krop responderer, som om de er, og jeg kan ikke styre det.” Det er præcis som når folk beskriver hypnose – “Jeg ved godt, at det bare er noget hypnotisøren siger, men min krop responderer bare.”

Herunder vil jeg beskrive en anden vej til at blive slippe din fobi for edderkopper ved at skille din oplevelser ad.

Hypnose kan skille din oplevelse af araknofobi fra hinanden.

Vi arbejder på forskellige måder for at adskille din oplevelse, så vi “afhypnotiserer dig”. Vi øver gennem små hypnotiske eksperimenter i at opdage processen, så du kan gennemskue din oplevelse. I hypnose kan du arbejde med at bemærke, hvad der rent faktisk sker i din oplevelse, så det ikke virker farligt. Det svarer lidt til at kigge i tryllekunstnerens taske og opdage tricket. Når du kender tricket, vil du ikke blive snydt på samme måde igen.

Denne tilgang ligger meget i tråd med tankerne i MCT (Metakognitiv terapi). Der foregår noget tænkning, og denne tænkning “har dig” og binder dig. Der er forskel på at have en tanke, eller at tanken har dig. Ligesom der er forskel på at drømme og bagefter forstå, at du lige har drømt.

Når du er i drømmen, har drømmen dig. Når du vågner, ved du, at du er noget andet end drømmen. Du var for et øjeblik siden tabt i tænkning og i følelsen af drømmen. Hvis du fuldstændigt ved, at det bare er en drøm, kan du være ligeglad, og følelsen i kroppen slipper fuldstændigt og spontant af sig selv.

Sammen eksperimenterer vi med øvelser i at gennemskue, hvornår en tanke eller følelse “har dig”, altså når du har hypnotiseret dig selv. Hvis det lykkes at opdage det , og når du forstå det fuldstændigt kropsligt, vil du opleve, at du kan være ligeglad, på samme måde som når du vågner fra en drøm.

Du kan slippe din angst for edderkopper. Hypnose kan skille din oplevelse af araknofobi fra hinanden.

Du er bange for din egen oplevelse. Angst for edderkopper er en psykologisk illusion. Du er ikke bange for edderkoppen.

De fleste fobikere siger noget i retning af: ”Jeg tænker slet ikke, min krop responderer bare. Jeg skriger, mit hjerte hamrer, alt sitrer osv., så snart jeg ser en edderkop. Det er fornemmelsen i kroppen, der er virkelig ubehagelig”.

Fornemmelser i kroppen er ikke farlige, uanset hvor ubehagelige de føles. De kan ikke skade dig. Du er bange for din egen oplevelse og ikke edderkoppen. Det er det, der er den psykologiske illusion. Vi bruger forskellige tanke-, mindfulness- og opmærksomhedsøvelser til at få dig til at gennemskue illusionen, så du ikke går og er bange for dig selv. Vi lærer derigennem kroppen at fjerne markeringen som farlig, så du kan få ro og opleve verden mere reelt.

Hypnose mod araknofobi adskiller sig fra andre samtaleterapier

Til forskel fra MCT, som primært fokuserer på tanken, går vi skridtet videre og fokuserer på fornemmelserne i kroppen. Ren MTC bliver ofte en intellektuel øvelse, der foregår rationelt i hovedet. Selvom jeg er stor fan af MCT, og at det kan være supereffektivt i sig selv, er det ikke effektivt for alle. Min overbevisning er, at den mest effektive forandring går gennem kroppen og erfaring og ikke gennem intellektualisering.

Fornemmelser i kroppen kan ”have os” lige så vel som tanken. Følelsen kan overmande dig uden, at der tilsyneladende er bevidste tanker. Ligesom med tanker er der stor forskel på, om vi har en fornemmelse i kroppen eller om fornemmelsen ”har os”. Kroppen har markeret fornemmelsen i kroppen som ”virkelig” og farlig.

Det virker for dig som om, at det er edderkoppen, der skaber fornemmelsen. Det er en psykologisk illusion. Noget, der egentligt ikke er farligt, føles farligt; din krop skaber frygten, ikke edderkoppen. Det er som en tryllekunstners trick. Der foregår noget, men hvis vi virkelig kigger og nysgerrigt ser efter, er det ikke som vi tror.

Hvis du tænker, at noget af det her resonerer med dig, må du endelig bare tage kontakt. Har du spørgsmål, må du endelig bare stille dem. Glæder mig til at hjælpe dig. Hvis du vil vide mere om hvordan jeg arbejder med angst generelt kan du se mere her.