Kvalificeret klient

Er du kvalificeret som hypnoseklient? Find ud af hvordan du får mest ud af behandlingen.

Mine forventninger til dig som hypnoseklient

Jeg stiller nogle helt specifikke krav til dig som klient. Læs dem grundigt igennem inden du booker et forløb, så du er bedre forberedt på hypnosebehandlingen. Det er vigtigt, du ved, hvad du går ind til.  Det er relevant at vide, hvad du kan forvente dig af mig og behandlingen, men det er især vigtigt at vide, om du kvalificerer dig som klient i det hele taget. Du skal være helt klar på din egen rolle, inden du booker. 

Jeg fortæller her, hvem jeg kan og hvem jeg ønsker at hjælpe. Jeg fortæller, hvem der er min ideelle klient, og også hvem jeg oftest ikke kan hjælpe, og hvem jeg helst ikke arbejder med. 

Hypnose er noget du gør, noget du skaber. Det er ikke noget ikke noget nogen gør ved dig!

Ofte tror folk at hypnose er noget, der bliver gjort mod dem. At det er en passiv proces, hvor de lukke øjnene, modtager instrukser, og så er deres problem fikset. Jeg vil ikke afvise, at det sker nogle gange, men den største sandsynlighed for at opnå forandringer sker, hvis du er en aktiv del af forandringen, og du påtager dig en bestemt rolle. Når du går fra mig, vil jeg have at du er klogere end da du kom, og at du har lært noget nyt om dig selv, som du kan bruge fremadrettet. Det er ikke bare et quick fix – selv om mange ofte rykker meget langt relativt hurtigt. 

Hvem kan jeg hjælpe generelt

 • Jeg hjælper med dig som har tanke-, følelses- eller adfærdsmæssige udfordringer (f.eks. angst, vrede, tankemylder, smerte osv.), som du ønsker at løse eller ønsker at slippe, men måske ikke helt ved hvordan.

 • Jeg hjælper dig som ønsker at ændre vaner eller forbedre adfærd og præstationer via hypnose, og som søger nyttige redskaber, som du kan bruge på egen hånd.

   

 • Jeg hjælper dig der ønsker personlig udvikling, og gerne vil lære selvhypnose, mindfulness, eller meditationsmetoder.

 • Jeg arbejder ikke med børn under 13 år.

Hvis du kan identificere dig med et eller flere af ovenstående punkter, kan jeg højst sandsynligt hjælpe dig. 

Introkursus I kognitiv hypnoseterapi mod angst

Har du hvad der skal til?

Hør mig forklare hvad jeg forventer af dig i denne video

Hvordan opnår du de bedste resultater ved hypnosebehandling?

Du opnår de bedste resultater, hvis du tager en fast beslutning om at forandre dig, og går fuldt og helhjertet ind i behandlingen. Det er vigtigt, at du tager ansvar for din egen udfordring, og ved at det er det du tænker, føler, og gør omkring udfordringen, der skaber din udfordring.

Du skaber derfor de bedste vilkår for forandring, ved også at tage ansvar for løsningen ved at gå helhjertet ind i øvelser og eksperimenter både under, mellem og efter sessionerne.

Jeg uddyber følgende punkter herunder:

 • Påtag dig rollen som den idélle klient
 • Vær nysgerrig, legende og engageret
 • Hav en blid tiltro til at du selvfølgelig kan opnå forandringen
 • Der er nogle klienttyper, jeg har svært ved at hjælpe
 • Ønsk at forandre dig til at begynde med
 • Jeg anbefaler ikke, at du deltager i flere terapier samtidigt
 • Identificer dig som det du gerne vil opnå, fremfor det du gerne vil slippe
 • Vælg hvilken type klient du er. Er du klient 1 eller 2?

Hvem kan jeg hjælpe, og hvem ønsker jeg at arbejde med:

Indtag rollen som den idélle klient

Din rolle er først og fremmest at vide og definere for dig selv, hvad du gerne vil flytte dig fra, og have en idé om hvor du gerne vil hen.

Vid hvad er det du gerne vil opnå. Vær klar på dine forventninger til behandlingen. Hvad tænker du du, og hvad føler du, hvad gør du, når du går herfra?

Du skal være villig til at ville gøre, hvad end det kræver at nå dertil.

Du skal være nysgerrig og undersøgende

Vær villig til at være nysgerrig, eksperimentere og undersøgende. Hav mod på at prøve noget af også selvom det kan virke kontraintuitivt og anderledes. 

Du skal se hver enkelt session som at gå ind i et klinisk laboratorium, hvor vi laver et eksperiment. Sammen prøver noget af og ser om det har en effekt. Har det en effekt er det fantastisk, og vi kan styrke det endnu mere. Har det ikke en effekt, klør vi på, og går en anden vej og prøver andre rationaler og tilgange af.

Forstå at det er dig, der skaber forandringen

Du skal forstå, at det er dig, der laver forandringen via dit engagement i behandlingen. Jeg kan ikke tvinge en forandring frem i dig.  Du skal være villig til at indgå helhjertet i de tankemæssige, følelses- og adfærdsmæssige øvelser jeg præsenterer dig for.

Hav tiltro til at du kan opnå forandringen

Hav blid tiltro til at du kan ændre dig og opnå forandringen. Når du er hos mig, skal du være villig til virkelig at lytte. Gør dit bedste for at lytte efter det, du ikke har lyttet efter før. Ofte har folk en tendens til at fortælle sig selv de samme gamle historier om, og om igen og de glemmer at lytte. Det er ofte sker, når du virkelig lytter eller lytter efter noget nyt er at du lærer og får et andet perspektiv og kan se verden på anden måde.

Normalt når du er i terapi hos andre er din rolle at tale og fortælle og terapeuten lytter. Når du er hos mig er rollerne for sin vis byttet om. 

Nogle typer klienter har sværere ved at opnå forandringer, og nogle arbejder jeg helst ikke med.

Tag selv kontakt

Jeg arbejder ikke med folk, der ikke selv tager kontakt, eller folk som bliver sendt af en anden uden at undersøge, hvad det er de siger ja til. Jeg vil gerne kommunikere med dig inden du dukker op, så vi ved om vi er et match. Kan du ikke det er min erfaring, at det også er svært for dig at tage ansvar i behandlingen.

Ønsker du overhovedet forandringen?

Jeg kan ikke hjælpe dig, der ikke ønsker at forandre sig til at begynde med.

Hvor skørt det end lyder, har jeg oplevet flere, der kommer, fordi de skal bevise over for dem selv eller en anden, at nu har gjort noget, og at det alligevel ikke nytter. De kommer for en gang for alle at dokumentere, at de er et håbløst tilfælde.

Jeg kan ikke hjælpe dig, hvis dit mål er at vise, at du ikke kan forandre dig.

Er du i anden terapi?

Det er ofte svært at hjælpe folk, der er i andre terapiforløb eller gruppeforløb samtidigt.

Forskellige terapeuter kan have modsatrettede ideer omkring, hvad det kræver at forandre sig. Selvom idéerne hver for sig  kan være gode og give mening, er min oplevelse, at du risikerer at “bliver reget midt over”. Oftest bliver du mere forvirret, og du får mindre ud af begge forløb.

Derfor fraråder jeg parallelforløb. Dediker dig der hvor du er og når du føler, at du ikke kan når længere, så gør noget andet.

Jeg anbefaler generelt ikke, at du deltager i gruppeforløb – angstgrupper eller lignende. Min erfaring og i min optik kan grupper have en tendens til at fastholde dig i den rolle, de netop ønsker at slippe. Der kan selvfølgelig være trøst i en grueIdentificer dig i stedet med det du gerne vil opnå.

Stop med at stille krav til andre, tag ansvar selv

Vid at det er dig der har bolden. Jeg har svært ved at hjælpe dig, hvis du “kræver” andre skal forandre sig, eller at andre skal gøre noget før du kan forandre dig. Som Michael Jackson sagde i sangen “Man in the mirror”: “If you want to make the world a better place, take a look at your self and make a change”.

Hvilken type hypnoseklient er du?

Forestil dig to forskellige klienter med samme type angst. De har begge gennemført en behandling for deres angst. Efter behandlingen oplever de desværre stadig angst ude i den virkelig verden.

Hypnoseklient nummer 1

Klient nummer 1 tager kontakt og siger: “Jeg har ikke forandret mig. Din behandling virker ikke – hypnose virker ikke på mig”. 

Hypnoseklient nummer 2

Klient nummer 2 ringer og siger: “Jeg skaber stadig følelser af angst i kroppen i visse situationer. Jeg er nysgerrig på, om der andet vi/jeg kan gøre for at ændre det? Findes der andre fremgangsmåder, rationaler eller øvelser”. 

Beslut dig for om du er klient nummer 1 eller 2

Min erfaring er, at klient nummer 2 vil lykkes med at opnå en forandring. Det er kun et spørgsmål om tid. Måske er det ikke altid mig, der kan hjæple, men der er altid andre tilgange, og veje der ikke er prøvet af. 

Klient nummer 1 opnår sjældnere forandringer. Klient nummer 1 vil kunne lære meget af at tænke som klient nummer 2. Beslut dig inden du tager kontakt, om du vil være klient 1 eller 2.