HYPNOSE MOD ANGST OG FOBIER

Hypnose mod angst og fobier kan være et redskab til at blive fri.

Til dig der lider af angst, frygt eller fobi; du skal vide, at der er håb og hjælp at hente.

Her på siden kan du se, hvordan jeg arbejder med hypnose mod angst. Du kan komme din angst til livs og i de fleste tilfælde er det relativt let. Det kan lyde utroværdigt, hvis du har lidt af angst længe, men jeg har set det ske mange gange i min praksis som hypnoseterapeut.

Behandling af angst med hypnose kan være enormt effektivt. Der er flere veje at gå og flere tilgange, man kan benytte, når man bruger hypnose mod angst.

Ved at bruge hypnose til behandling af angst kan du:

 • Slippe uønskede tanker
 • Udslukke angste følelser
 • Opnå dyb mental og fysisk ro
 • Skabe et andet og bedre mindset
 • Opnå afstand og klarhed fra følelser og tanker så du ikke er fanget i dem

Hypnose mod angst er en relativ kort terapiform

Normalt ser jeg ikke folk mere end tre gange for samme udfordring, og der er gode tilbagemeldinger også på den lange bane.

Du kan læse anbefalinger fra mine klienter, der har sluppet deres angst herunder eller se endnu flere her.

Introkursus I kognitiv hypnoseterapi mod angst

Sådan ser jeg hypnose mod angst

Se videoen herunder, og hør hvordan jeg jeg ser angst og hvordan jeg bruger hypnose mod angst til hjælpe dig slippe din angst hurtigt.

Behandling af angst og fobi med hypnose

At hjælpe folk af med deres angst og fobier er for mig noget af det mest givende arbejde der findes. Det har så stor indvirkning på folks liv. Selvom angst kommer til udtryk på mange forskellige måder, er der én ting, der er fælles for dem alle:

Angst virker og føles virkeligt, du glemmer, at du tænker. Følelsen opstår nærmest automatik. Følelser og tanker kører i et loop og forstærker hinanden. Ved at bruge hypnose mod angst, lærer du at gennemskue den mekanisme, der skaber det. Gennemskuer du mekanismen, er du fri. Lidt som et tryllekunstner, der afslører sit trick. Næste gang du ser tricket påvirker det dig ikke på samme måde.  Hypnose mod angst kan være nøglen, og jeg kan lære dig hvordan og give dig en dyb kropslig forståelse.

Jeg kan bla. hjælpe dig, hvis du lider af:

 • Flyskræk
 • Fobi for edderkopper
 • Højdeskræk
 • Sceneskræk
 • Præstationsangst
 • Eksamensangst
 • OCD
 • PTSD
 • Generaliseret angst
 • Tankemylder og depression
 • Og meget andet..!

Hvordan virker hypnose og hypnoseterapi mod angst?

Via hypnose kan vi skille din oplevelse af angsten ad, så den slipper sit tag i dig

Gennem hypnose lærer du at gennemskue, hvordan tanker/tænkning skaber fornemmelser og følelser i kroppen. Du kommer “bag scenen” og opdager denne proces. Det kan opleves som at gennemskue en tryllekunstners trick, og det vil ikke længere påvirke dig på samme måde, fordi du kender tricket på forhånd. Derved slipper negative tanker og følelser deres tag i dig og vil ikke længere have den tidligere negative effekt.

Mental eksponering dæmper og udslukker din angst

I hypnoseterapi kan vi bruge mental eksponering af angsten på gradueret måde, så du gradvist men hurtigt udslukker angsten og slipper bekymringer. Ved mental eksponering alene, er der vist gode resultater selv 9 år efter behandlingen (Marks, I. M. 1989 s. 60). Hypnose kan øge effekten af den mentale eksponering (Robertson D., 2013).

Hypnotisk afslapning skaber dyb ro

Hypnose har egentligt ikke, som mange tror, i sig selv noget med afslapning at gøre, men hypnose kan gøre afslapning dybere og mere gennemgribende. Derved øges effekten af den ro der bliver skabt. Afslapningsøvelser kan i sig selv have en gavnlig effekt på angst ( M. Manzoni et al., 2008, Relaxation training for anxiety), hypnose øger den effekt.

Hypnotisk dissociering

I hypnoterapi arbejder jeg ofte med metoder, hvor du lærer at abstrahere fra din angst og bekymringer og få følelsen på afstand. Med fare for at lyde udsvævende kan det beskrives som en ud af kroppen-oplevelse, hvor du anskuer dig selv udefra. Udefra kan du lege med forskellige perspektiver, submodaliteter og scenarier, der ændrer din oplevelse.

Hypnotiske teknikker, direkte suggestioner og positive affirmationer, kan i sig selv have en stor effekt på angsten

Suggestioner er forslag under hypnose. Du kan sikkert høre den klassiske hypnotisør sige: ”Fra og med i dag vil du opleve at du…” Så længe du aktivt forestiller dig, at det er rigtigt, og engagerer dig i suggestionen, kan den få netop den effekt. Forslaget kan føles, som om det sker mere eller mindre automatisk.

Mindfulness og opmærksomhedøvelser under hypnose.

Ved at bruge det hypnotiske fokus kan du virkelig gå på opdagelse. Du kan lærer at forstå sammenhænge mellem tanker, følelser og handlinger, og se dem for hvad de er. I hypnose kan du lære lettere, at skille disse komponenter der udgør din angst ad. Når tanker, billeder og følelser er skilt ad, har de mindre eller ingen effekt.

Hypnose kan øge din motivation til konfrontere angsten og få gjort noget ved det

Ofte kræver det mod at gå i behandling for angst. Tanken, om måske at skulle konfronteres med det man frygter, kan være overvældende. Følelsen af, at det måske alligevel ikke nytter, kan være hæmmende i sig selv. Med hypnose kan man opbygge mod til at få gjort noget ved det og få styrket sit selvværd, så man ved, at man nok skal klare det.

Anbefalinger

Hør hvad andre siger

Anbefaling: Denise Skovgaard

“Jeg var meget angststyret… mine beslutninger blev taget ud fra et angst grundlag. Jeg ville gerne kunne tage bedre beslutninger. Jeg var nysgerrig på om det kunne lykkes med hypnose. Og det må jeg sige, at det kunne det. Jeg har været ude og stå på en scene, noget jeg ikke har gjort tidligere pga. jeg har været bange for det.  Jeg har… bedre relationer… mit liv går i den retning, jeg gerne vil have.”

“Jeg har fået konkrete værktøjer, som jeg ikke skal tænke over at bruge mere, for nu gør jeg det pr. automatik. Det var ikke løst overnight, men jeg fik modet og handlede på det. Jeg kan varmt anbefale Michael. Han er super professionel…”

– Denise

Anbefaling: Line Hultengren slap fobi for slanger:

“Siden jeg var helt lille, har jeg været bange for slanger, og frygten er med årene kun vokset og vokset… tanken om slanger… gav mig kvalme og kuldegysninger. Flere gange har jeg været ramt af angstanfald, fordi jeg har set slanger på mine rejser…”

“…Jeg håbede på det bedste (red. med hypnose), men tvivlede på de store forandringer. Efter en session var min fobi væk! Det lyder som et mirakel, men ikke desto mindre var det det, der skete.”

“… for første gang i mit liv ind og nærstuderede slanger i krybdyrhuset … kunne jeg pludselig se det smukke og fascinerende ved disse dyr. Så da chancen bød sig, sagde jeg ja tak til at få en pytonslange om halsen.”

– Line

Anbefaling: Anne Norling-Dahl havde flyskræk

“Jeg kan kun varmt anbefale Michael. Jeg fik behandling for flyskræk og oplevede efter tre sessioner at min angst blev markant mindre. Michael er utrolig god til at tilrettelægge behandlingen på en måde, der fik mig til at være tryg og hele tiden vidste hvad han gjorde og hvorfor. Jeg fik tre sessioner for flyskræk, men behandlingen gav mig mere end kun det.”

– Anne

+10 års erfaring

v

+1000 behandlinger

Evidensbaseret tilgang

København & Sjælland

Hypnose mod angst er ikke altid en mirakelkur

Selvom der nogen gange og relativt ofte kan være nærmest mirakuløse resultater ved bruge af hypnose mod angst, er det ikke givet. Nogen har et mindset, der fanger formen og idéerne med det samme og andre gange tager det lidt længere tid. Hjernen og kroppen har brug for mere øvelse.

Du kan læse anbefalinger fra nogle af mine tidligere klienter på trustpilot eller her på siden. I nogle tilfælde skal vi selvfølgelig arbejde lidt hårdere, og nogle gange kan jeg ikke hjælpe.

Behandling med hypnose mod angst har god effekt i de fleste tilfælde.

Det er værd at holde fast i, at hypnose som behandling af angst kan have en stor effekt i de fleste tilfælde. Meget forskning indikerer at hypnose har effekt i 80-90% af tilfældene. Du kan læse om forskningsresultater i hypnose længere nede på denne side.

Nogle folk oplever ikke nødvendigvis, at angsten er helt væk, men at den er et sted, hvor den er til at håndtere. Hvis din angst har været en 7’er på en skala fra 0-10, kan det være en utrolig befrielse bare det at få den ned på et 3’er.

Vi går selvfølgelig efter, at du slipper din frygt helt. Jeg plejer oftest at se mine klienter tre sessioner. I nogle tilfælde er der behov for lidt mere. Tre sessioner sikrer, at der er tid til at øve og mærke efter mellem sessionerne. Så kan vi sammen kan rette til og gøre terapien endnu mere effektiv også på den lange bane.

Sådan kan et skræddersyet hypnoseforløb mod angst hjælpe dig:

Jeg kan godt li’ at bruge teknikker, som der findes god evidens for virker. Jeg blander teknikker fra en forskellige terapeutiske retninger, så de passer optimalt til den klient, jeg sidder overfor. Du får derfor en skræddersyet behandling af din angst.

CBT (Kognitiv adfærdsterapi) har vist sig at være utroligt effektivt til behandling af angst. En lang række forskning viser oven i købet, at hypnose styrker effekten af CBT med succesrater der ofte ligger mellem 80-90%. Derfor ligger en del af det arbejde, vi laver sammen, sig op af teknikkerne, man bruger i CBT. Du kan læse om forskning i hypnose længere nede på siden.

 

Selv er jeg stor fan af metakognitiv terapi. Kombinationen af den metakognitive idé koblet med hypnose kan virke yderst potent, når du skal slippe din angst. 

For at behandlingen skal have den optimale effekt, er det vigtigt, at du mærker og bemærker forandringen i kroppen med det samme, så det ikke bare bliver ord og tanker. Så vi tjekker hele tiden ind og mærker efter, hvordan øvelserne påvirker dig gennem hele sessionen.

Jeg er ikke bleg for også forskellig andre veje, hvis jeg skønner, at personen jeg sidder overfor, vil have mere gavn af en anden tilgang og rationale, og hvis ellers personen er med på det.

Selvhypnose mod angst

Under terapien får du gennemprøvede teknikker til selvhypnose med hjem. Nogle forskere taler ligefrem for at selvhypnose, er den vigtigste komponent af et hypnoseforløb (Adam Eason et al., 2018, Clinical applications of selfhypnosis). Jeg sørger for, at du ved, hvad hypnose er, og er fuldstændig kompetent til at hypnotisere dig selv. Du kan bruge alle de teknikker, vi bruger sammen i sessionen hjemme i din egen stue.

Easons studie indikerer tilmed, at det at lære selvhypnose har større effekt end hypnose sammen med en hypnoterapeut. I følge studiet modsvarer to sessioners selvhypnose (gjort rigtigt) otte sessioners hypnose sammen med en professionel hypnotisør. Say what!!! Det lyder helt skørt. Så det er det helt sikkert værd at bruge en smule af din tid på at lære de simple teknikker.

Under behandlingen lærer du bl.a. åndedræts- og afslapningsøvelser, flere opmærksomhedseksperiementer og mindfulness-teknikker. Du lærer både teknikker, der virker her og nu, og teknikker som virker på den lange bane.

Jeg sætter en stor ære i, at stort set alle de teknikker vi bruger sammen i terapien, er nogen du kan tage med hjem og bruge på egen hånd. Så du kan frigøre dig fra terapeuten og blive din egen mester. På den måde kan du tage æren for behandlingen.

Modtag en Selvhypnoseguide og lydfil gratis

Jeg har forsøgt at gøre det nemt for dig, ved at samle nogle nemme øvelser i min selvhypnoseguide. Du kan downloade den gratis ved at følge linket her. Når du har læst den, vil du vide det mest essentielle om hypnose, hvordan du hypnotisere dig selv. Den giver dig en del øvelser, du kan gå i gang med på egen hånd.

Tag kontakt

Hvis du har nogen som helst spørgsmål, eller hvis du mener, at jeg kan hjælpe dig, må du endelig bare tage kontakt. Hvis du kender én med lider angst eller fobi, og som du tror kunne have gavn af hypnose, sætter jeg stor pris på, at du deler siden. Det hjælper mig til at nå ud til endnu flere.

Skal jeg hjælpe dig?

Alle personer er forskellige. Hvis du beslutter dig for, at det er mig, der skal hjælpe dig, vælger vi sammen de teknikker, der passer bedst til dig. Vi arbejder altid for at gå direkte efter dine mål, og det du gerne vil opnå.

Ring på 22 16 73 24
eller skriv til book@dinhypnose.dk

Forskning i hypnose mod angst

Der er mange studier i hypnose af høj kvalitet, der indikerer, at det er yderst effektivt til behandling af angst og fobier. Her er et par links, så du kan tjekke min påstand:

Schoenberger, N. E., et al., 1997, Hypnotic enhancement of a cognitive behavioral treatment for public speaking anxiety

Konklusion: Hypnose øgede effekten af CBT  (Kognitiv adfærdsterapi) ved behandling af angst.

Gordon Spies Ph.d., 2011, Desensitization of Test Anxiety: Hypnosis Compared with Biofeedback

Viser at hypnose er overlegen i forhold til afslapningsøvelser, når det drejer sig om eksempelvis eksamensangst.

Dr. D. Corydon Hammond, 2014,  Hypnosis in the treatment of anxiety- and stress-related disorders

Konkluderede at der er overbevisende evidens for, at hypnose er effektivt mod flere angsttyper. Der er dog brug for mere forskning, for at kunne sige noget endegyldigt.

Dr. Irving Kirsch et al., 1995, Hypnosis as an adjunct to cognitive-behavioural psychotherapy: a meta-analysis

Forskerne konkluderede, at den gennensnitlige patient, der modtog Kognitive-Adfærds-hypnoseterapi, viste mere bedring end 90% af de klienter, der fik behandling uden hypnose. Forskerne anbefaler dog, at hypnose bliver udført sammen med CBT-teknikker.